Wednesday, January 15, 2014

I BELIEVE ON KARMA!

..Alhamdulilah Bandung is done! so sweet vacation with Yam..hee.. love it! its memorable exactly!

You know guys most of my colleagues believe that i am really sulked and go far away to make me chill up! hey come on laa.. its nothing okay! i am not a girl that can easily be fool to a MAN okay! i am really okay and i believe that what actually had happened have the great reason and are the best for me and him. Yaa God knowing everything..

2014, begin with hope, ambitious, excellent, big soul, perseverance, tough, chill! Yeah come on 2014!

..Aku percaya dalam hidup ni get married adalah "kejayaan" dunia yang dikejar si  teruna dan dara. Tapi xda salah pun kan jika "married life is not yours" apa boleh buat kan. Aku tak harapkan apa2 tapi 2014 bring me hope to get married with a man who are really want me to be his women in his life..live together.. raise a children together, growth the family together, happy with children and parents..good in career, have a sweet home..yaaa.. =)

Sweet sangat.. Ya Allah.. Aku berserah..

Yaaa.. Selepas solat doaku di akhir bait2 aku memohon dipertemukan dgn jodohku, satukan kami dalam hubungan yang halal, yang direstui, kurniakan daku lelaki yg beriman, berilmu, yg boleh menjadi imam solatku, imam hidupku, yang boleh membawaku bersama2 ke syurgaMu Ya Allah.. Ameen.. =)

For this year, 2 of my BFF will get married.. Lina and Ena..February and June.. yaa, Lina my bff from form 1 till now..its too long right? Ena my bff from diploma till now.. What the great relationship that i have.. Its really precious! Love both of you really much! muahhh!!!! Pray for your happiness here and after with your married life soon.. =)

KARMA??? a very bad effect! if the bad things that we had did before.. entahlaaa.. sometimes rasa nak balas dendam tapi bila jiwa baik ni mengungguli aku just redha dengan ketentuan sebab aku percaya ini semua ketentuan bukannya kebetulan.. Man, u deserved! Coz you already served it before! Tadahlah... Aku hanya hamba yang lemah yang selalu jatuh dalam persaan halus yang sementara.. Now i begin with more hope with my future and for live a life...Thank you for all.. Its make me be more STRONG! YEAH 2014!!


Saturday, November 16, 2013

ALHAMDULILAH... THANK YOU ALLAH.. SYUKUR.. =)

Alhamdulilah...

Aku panjat syukur pada Allah Tuhan yang 1.. Semalam aku dapat berita bff aku akan menikah harini.. apa yg aku syukur sangat adalah aku rasa happy and aku rasa dah tiba masanya kita move on! itu lah pautan support seorang bff..ternyata hati aku gila suci..dan semalam aku sedar rupanya aku buta..buta menilai seseorg yg selalu ada d sisi aku susah senang, yg sentiasa ikhlas, yg sentiasa setia, yg sayang aku sgt, yg mgharapkan aku, yg sentiasa mendengar mslh2 aku..thanks awak..sy xharap ap2 dari awak.. jika jodoh itu milik awak ngn saya saya terima awak dengan hati terbuka..please kuruskan badan cikit!!! hee... :p

Khamis lepas aku borak ngan makcik ni.. janda anak 12. pernikahan kali k2 berakhir dgn penceraian. dulu dgn suami pertama dorg mmg hidup mewah dgn berorg gaji bagai..kini semuanya susah sampai terpaksa minta bantuan zakat and so on.ap yg menariknya she is so educated and sophisticated. really urban although SPM pun xdak! 1. dia ckp tuhan xakan bg kita senang selamanya. 2. mcmna sygnya seorg suami pd si isteri tetapi jika suami mmbataskan hak seorg isteri xd gunanya memiliki suami yg ego! 3. hidup d dunia sgt singkat ttp akhirat itu adalah segalanya so kejarlah keduniaan ini demi akhirat.. =)
Itu je yg sempat aku tangkap!

Juga khamis lepas my bff meluahkan segala buku dlm tengkorak hatinya.. serius aku diam sejenak! dia sgt kecil hati ngn bff ktorg sbb xwish hari special dia. aku xfhm nape manusia begitu ego..kalo ego itu berjenama dan tinggi nilainya kau copyright lah! hahahahahaha mcm bangang kan?? lantak kau lah ap yg aku amalkan dlm hidup ni simple ja sentiasa buat kwn2 gembira..hargai kwn2..tunaikan hajat kwn2..bykkan bersedekah..sentiasa berzikir ALLAHHUAKBAR..ALHAMDULILAH..SUBAHANALLAH..hormat ibu bapa..ayat qursi lepas solat..selawat pada Nabi..itu semua adalah punca rezeki.. =)
Life is so short! please guys wake up!!!!

Lagi 3hari nak g Bandung.. super excited!! aku rendu ang sangatlah.. lg 3 hari kita jumpa ek.. spent time together kat Bandung.. Ang sahabat aku yg boleh gelak2 smpai tercabut anak tekak nih..sahabat aku yg berkaroks ngan aku..sahabat aku nonton..sahabat aku yg syg aku slalu disebut d bibirnya..sahabat aku yg slu ingat aku..sahabat aku yg boleh tolak2 pala..i miss u so much laaaa hahahaha.. will see ya! muahhhh!!!

OK BANDUNG HERE WE GO!!!... =)

Monday, October 21, 2013

CERDIK DENGAN CARANYA... =)

..Alhamdulilah..Syukur..Semuanya dah selamat..
Dulu pernah aku janji akan tamatkan zaman bujang bila adik-adik perempuan aku Aja ngan Aah dah habis study. Semalam majlis konvokesyen yang last so????

JODOH ITU RAHSIA ALLAH... =)

Apa yang sangat membahagiakan aku sekarang ni adalah 2 hal. 1, family! 2, bff!! . Korang percaya tak korang punca happiness aku ni.. Nadd..Eny..Ena.. Aku gelak sampai ke tulang hitam bila chatting ngan korang.. Family xpayah cakap la kan.. 24jam nak g holiday ja rasa! Makan2 24jam! Borak2 24jam!

Aku entahlaa..aku rasa sangat nak berterus terang dekat Ena pasal aku ngan Zira..tp..aku xpernah lupa kata2 Zira..'Ena tu aku kenal masa umoq 18thn lagi,setakat merajuk macam tu kita biarkan aje nanti lama2 dia datang balik punya..' Aku terlalu kenal hati budi Ena yg syg sgt2 kat Zira so ape ade hal aku nak sakitkan hati Ena psl cerita Zira ni so better dia xtahu apa2 n biarkan aje dia ngan soalan2 psl Zira.. Kadang2 aku rasa aku keterlaluan setia pada kawan2..Nuryu selalu nasihat aku jgn jd ego mcm dia..tp xkanlah aku ni nak baik ja 24jam kan..aku pun ada juga masa merajuk,sakit hati,geram,marah, sbb aku pun manusia jugak..tp bila time aku mesti orang akan cakap jgnla ego sgt..jgnla penting diri sendiri..beralah laa..xsyg relationship ke..contact lah dia.. aku cuba pakai klause ni
 "KALAU KITA NI CERDIK KITA XKAN BUAT MACAM YANG DIA BUAT"

Apa yang utama skrg ni adalah org2 yg membahagiakan aku dan aku nak juga cari happiness dalam kerjaya dan married life.. aku tak layak ke?

Patut ke aku bagi peluang dan ruang pada dia yang masih ada ngan aku setelah 8tahun aku kenal dia sebagai seorang "kawan lelaki" yang pernah dulu cuba untuk masuk dalam hidup aku.. aku sekarang ni rasa tak stabil dengan hidup sendiri.. kerjaya yang stabil adalah perkara utama yang aku nak perbetulkan. Mungkin happiness yg Tuhan bagi skrg ni utk aku lebih kuat utk membina kerjaya aku di masa depan.. who knows??

Apa yg ralat skrg ni adlh kes Zira..Betullah aku syg dia..kdg2 aku confius mgkn sbb aku ngan Ena dah xsclose dulu.. atau mungkin aku dah xrasa selamat mcm dulu ngan Ena n dia pun dah xinterested sgt dah ngn aku..so aku mcm mls nak story psl Zira..mgkin jugak Ena xleh simpan rahsia! Eny pun sama xleh simpan rahsia! hahahahaha...tp aku realized yg Zira agak aku dah story semua kat bff.. Aku bknnya percaya gila2 dekat Nadd tp entahla aku rasa tenang dan senang bila share ngan dia..dia bukanlah special sgt pun stakat nak mnyakitkan hati aku tu mmg dia juara!hahaha..tp aku mmg selesa ngan dia..dari segi kerjaya pun dia boleh bg suntikan yg baik utk aku.. Ena ngan Eny ni sbb aku mmg syg kat dorg dari masa dip lagi and kdg2 aku rasa sama mcm Nuryu syg kat aku pdhl aku biasa2 ja..Entahla ini semua kerja Tuhan.. =)

Aku rasa penatla.. Penat xcukup rest.. Bz ngan aktiviti family ke sana ke mari..sampai fokus pada kerjaya jadi kurang..adeh..aku risau ni..risau kerjaya aku..ape entah ngan semua ni..apa aku nak buat ngan hidup aku ni agaknya..masa depan xjelas! Ya Allah berilah petunjuk pada hambaMu ini.. Ameen.....
K la nak off dulu.. bulan depan nak g Bandung! Xsabarnyeeeeww hihihi gediks hahaha... =)






Monday, August 12, 2013

Coretan Ini Utuk Dia

Aku akui aku bukan seorang kawan yang baik untuk dia.. walaupun dia sayang aku melebihi aku sayang dia dan caring dia buat aku jatuh hati suatu dulu.. tapi bila keadaan yang memaksa aku untuk memahami kenapa xboleh..akhirnya aku bersetuju kita hanya BFF..

Cuma aku rasa aku dah xmampu nak teruskan hubungan yg terlalu akrab ni. bukan sebab aku dah ada pengganti pun tapi entahla..kerja yang perlukan commitment hingga aku terumbang ambing untuk bahagikan masa sosial dgn kerja.sekarang ni aku mnggalas tugas berat sbg team leader untuk ICC Hari Mekar QSR Brands yg kemuncaknya pada 31Oct di Port Dickson nanti. 2mnggu lepas habis saja training dgn Mr Hanzo Sales Ninja tu GM aku panggil masuk bilik then dia offer Area Manager..aku rasa sangat xtahu nak cakap apa.. it's a surprise!! Gla surprise kot! Tp aku dah diberitahu oleh Area Manager yg dia dah usul nama aku cuma tunggu aku bersetuju ja.. Entahlaa..Antara duka dan happy aku mmg xdak perasaan!

Br ni majlis berbuka puasa di Istana Budaya dia 1meja ngan aku..Aku nampak dia jealous bila ada staff laki lain close ngan aku..Serba tak kena dibuatnya. Esok malamnya dia ngajak aku lepak sahur tapi aku tak usaha pun. sebab sibuk cari barang dengan team untuk buat photo shot. Serba salah pun ada.. Patutnya hari terakhir esoknya dia yg hantar aku kat stesen tapi boss kat hq plak yg hantar aduss..Dah kecik hati sampai Raya pun x wish. ahai..Sensitip terok!  Im just take it as a good thing for our future! Mungkin ada baiknya semua ini. Tuhan lebih mengetahui apa yang baik untuk hambaNya kann.. So im ok with that.. =)

Aku xpasti apa dalam fikiran dia sekarang ni.. apa yg pasti dlm fikiran aku aku mmg dah bersedia dgn apa juga feedback.. sebagai seorang yang professional aku kena bertindak dgn adil pada tempatnya. Perlantikan sbg AM mungkin aku akan tolak dan akan teruskan kerja as a exec seperti biasa. Tp jika aku terpaksa dan dipaksa untuk accept juga mungkin akan muncul klause2 yg bakal aku reka untuk selamatkan diri aku dari GM yang keja nk menyeringai ja tu!

Alhamdulilah aku bahagia sangat lani punya family yg supportive dan selalu take care antara satu sama lain membuatkan aku sentiasa dlm zone selesa dan zone stable alhamdulilah syukur sangat2.. Tq ALLAH... 
BFF aku pun ada d sisi Alhamdulilah.. Ena pun dah ok ngan aku.. So xdak masalah dah suma ok2 aje!
Hobby sekarang make up kereta lah kan..kumpul barang2 kemas..cuma lani tinggal hand phone ngan camera dslr ja yg belum dapat lagi..tahun depan la tu..Insyaallah..
Boyfriend xdak lagi hahahah!~~teettttttt~~~ Insyaallah

Apa yang akan dibuat selepas ni.. pergi majlis Ena..then ada meeting next jalan2 bersama2 staff kat Cameron..Ini agenda budak2 office xkuasa nak nolak layankan aje! Aku bersyukur sangat dek kerana company yg hidup segan mati xmahu ni makes us become more close. yap! aku syg sgt ngan staff sbb aku dpt rasa dan lihat bagaimana struggle nya kami cuba sedaya upaya untuk bangunkan company ini dengan penuh jiwa raga..Aku xpernah tengok semangat daya juang yg tinggi like that.Fuhh~~

K la dah 2.36am.. Nite blog.. thanks and really appreciate.. Ini tanah saya.. saya bebas berbuat sesuka hati.. jika ada yg tersinggung kelak dek bahasa dan terkena batang hidung saya mohon maaf.. saya bebas berbuat kerna ini blog saya okay! Assalamualaikum..nite,=)

Kenyataan Adalah Sesuatu Yang Sukar Untuk Ditelan.. Percayalah!

Malam tu memang ada adegan yg xsepatutnya berlaku.. Tp aku percaya anak seorang ustaz xkan melakukannya..Yang menyakitkan adalah..bf hang telah berlaku curang tanpa rasa bersalah! Sbg seorang gegurl and pulak aku ni sahabat hang memang aku xkan maafkan punya bf seperti tu! tp bila aku pk balik hang pun sama ja..hang pun ada skandal kan..boleh plak bercuti habiskan weekend bersama..Betullah apa yang Nuruu cakap hang sendiri mengakui yang hang memang dah berubah..dah banyak berubah..
Tapi pada aku..hang tetap seorang sahabat yang aku kenal 9tahun yang dulu! aku sedih..sakit hati..marah..sebab hang xpernah berubah walau sedikit pun malah makin teruk!

Aku sayang sangat BFF aku.. Ena..Nad..Eni..Ira..Nuryu..Percayalah.. Walau cemana berubahnya korang di mata org lain tapi di mata aku korang tetap SAMA macam yang aku kenal dahulu.. walaupun sekarang sudah bersosial..berskandal..bersongsang..bermata duitan..entah apa lagi..itu semuanya tak penting!!! yang penting kita BFF..korang adalah suci di mata hati aku..aku xpernah mengiyakan walau sezarah pun keburukan dan negatif people di luar sana sebab korang terlalu aku sayang dan hubungan tu takkan putus walau apa pun yang mencantas! ( Emo sekejap..uhh!!...)

Selepas habis meeting di HQ aku terus pulang bersama boss dan staff yg lain ke KB. Malam terakhir aku sempat jumpa Ena di IKEA bersama bf nya hihi.. Alhamdulilah hubungan kami dah ok! Ena suka merajuk.. Rendu sangat kat ko taw..hmm..Tuhan masih sayangkan kita maka bertemu lah kita pada mlm yg indah itu hee..=) TQ SYG..
Dah sampai KB aku harapkan semuanya dah ok rupanya makin memuncak drama Ira ngn Is ni..Pada mlm tu aku on call dengan Izal then Ira call Izal then Izal xbg aku letak fon lagi satu..Pertama kali dalam hidup aku lelaki yg begitu penyayang yang xpernah marah aku mahupun tinggikan suara pada aku telah menyinga on call dengan Ira! Sepanjang aku kenal Izal dia sangat2la sopan orangnya dan sangat menghormati aku sebagai wanita dan BFF..Sentuh aku pun dia xpernah okay!

Honestly aku cakap sampai ke hari ini aku masih menanti penjelasan daripada Ira! My BFF.. Izal dah clearkan semuanya pada aku.. So aku minta maaf banyak2 sebab apa yang berlaku mmg xadil untuk dia yang berniat untuk berkawan dan membantu kawan tapi itu balasannya..hmm dia lelaki yang baik.. tak patut Is fitnah dia sampai macamtu sekali! Kalaupun betul itu bukan fitnah ada aku kesah????? Bodoh ko Ira!!! Ko perempuan bodoh yang mata duitan yang sanggup pertahankan bf ko yang paling hebat di dunia ni kononnya seorang yang alim yang suci xberdosa walau sezarah pun!

Aku sayang hang Ira..Macamana Izal syg aku..Walaupun aku xmampu zahirkan kasih syg aku seperti Izal take care aku seperti dia ugut hang "jangan nak libatkan anis dalam hal ni kalo x siap hangpa" dgn pekikan yg kuat, semua itu jelas aku dengar Ira..Aku penat dengan semua ni..Aku terlalu banyak masalah dalam kerja..Kenapa hang muncul dengan hasilkan huru hara ni..kenapa???Izal kawan skerja aku..dia BFF lelaki aku yang syg aku yg sanggup buat apa saja untuk aku yang xkan pernah menolak tapi kenapa hangpa buat dia macamtu..adusss..
Aku dah bagi hang masa untuk jelaskan pada aku..untuk hang pertahankan bf ang yg bodoh tu..pada saat ni semua tu dah xpenting..apa yang penting selamatkan persahabatan kita ni..aku langsung xfaham kenapa hang menyorok dan xgunakan masa yang ada ini untuk kita berbaik2 dan bermaaf2 untuk kita lupakan semua sengketa yang hang ciptakan ini..Ira..walaupun Izal dah jadi mangsa keadaan aku masih harapkan persahabatn kita

Maafkan aku.. pada saat ni aku mmg sangat marah! andai ada jodoh hang dengan bf hang tu aku mmg xkan pergi pun wedding hang.. Aku rasa jijik ngan perbuatan hangpa..aku rasa kotor sangat permainan hangpa..aku rasa hina sangat2 perhubungan hangpa!tapi atas dasar persahabatan yang suci kita aku masih boleh terima hang dalam hidup aku sebagai BFF..

Aku xsempuna..xsesuci bayi baru lahir..tapi aku ada hati..aku xfaham kenapa hang membelakangkan aku..aku dan Izal xdak rahsia..kami telus antara satu sama lain cuma kami xdak jodoh ja dalam hubungan laen..dalam pada itu aku rasa geram sangat sebab hang cuba menyelongkar hubungan aku ngn Izal.. ang memang puaka! Ya Allah sekian lama aku pendam marah ni baru malam ni aku dapat lempiaskan.. Subhanallah.. Aku ngan dia xboleh bersatu atas sebab2 yang memang nyata..Kalaupun kami mmg ada hati antara satu sama lain tetap tak boleh teruskan hubungan tu.. sekadar BFF ja.. itu kita dah agree.. Jgn tanya dan jangan paksa!

1st Time Tiba di Hadyai..Peace...=)

Hai.. Assalamualaikum..

Kekok pulak sebab lama tak berkarya di medan blog ni. 1st time mengarang bagi tahun 2013. Alhamdulilah bertamu jua kan!

Dah bermacam2 hapen..dan semacam je nak story..macam dah tak releven! tapi tak pa aku cuba ok!

Ini kisah paling kronik yang telah berlalu tanpa solution..almost 1month tp Ira masih diam seribu bahasa langsung tak contact aku dah. Izal plak aku buat endah tak endah je masa training di HQ 2 weeks ago. Dia terasa! Aku risau sangat Ira xjoin majlis Ena nanti..Ahh salah aku ke?? Aku cuba bantu dari segi doa harapan dan mungkin sedikit gertakan untuk kawan2 yang lain pujuk Ira join that majlis!

Yaa..Ada meeting d Kuantan.. Then ke Port Klang ada Townhall with new ceo kfch. My boss drop aku di shell seperti yg Izal dan Ira plan nak jumpa aku..Risau betul my boss and our team masa tu yelah kan kot aku jumpa bf mana lah kan..Kitorg makan2..lepak2..cuci kereta..then pulang putrajaya..sampai ja rumah baru perasan my galaxy note hilang!!ouhh! Besar ujian mlm tu..tp xpa sbb aku yakin Tuhan lebih mengetahui.. Insyaallah.. =)
Sebelum dapat jumpa dorg.. Ira minta tolong Izal ke Nilai untuk kantoikan Is dan Farah. Misi dorg berjaya kot! Pakatan bersekutu Farah dan Ira untuk jahanamkan Is! Dan.. Izal banyak membantu sbg sahabat..ok fine!

Sebenarnya 2bln yg lepas aku..Ira..Is and Izal lepak kat Hadyai.. It's not a honeymoon coz there is nothing between me and Izal.. we just BFF! Sangatla enjoy di sana.. seronok sebab ada kawan mcm Is yg sgt sporting! Kitorg mkn aiskrim..massage..karokss..together! Ira ngn merajuknya.. Izal ngn mengantokknyaa.. err.. Benda yg menyeronokkan adalah dpt berhibur dan releasekan tension kerja.. kerja mmg teruk tahun 2013! walaupun 2weeks ago aku dpt the best staff Pantai Timur again..2 tahun berturut2 Alhamdulilah..
Entahlaa..malam masih muda di Hadyai..Aku mmg xkesah apa2 pun psl Izal nk buat malam tu.. Sebab dia bukan lelaki istimewa dlm hidup aku. Aku redha asalkan aku selamat di bawah jagaannya.. Entah kenapa mlm yg mengundang bencana itu..Maafkan aku Ira sebab aku terlalu percaya bahawa apa yg aku rahsiakan adalah demi kebaikan kita ber4! tapi nyata hang dah hancurkan persahabatan kita untuk kali yg ke2!!!

Aku xkesah kalau hang percaya siapa antara bf ngn bff.. aku xpernah paksa hang pun sebab itu hak hang.. aku hanya insan biasa yang Insyaallah aku tetap aku yg mmg xkan pernah berubah pun!

Wednesday, December 5, 2012

AKU YG SANGAT SELESA DENGAN HIDUP BUJANG KU

Pagi yang indah..ya..sangat indah..semalam bersengkang mata mnyiapkan report dan pagi ni continue lg..rasa nk menconteng arang di blog ni yang dah berhabuk xbersapu dengan cerita2 nakal yang menjerit2 hendakkan lontaran keluar dari kepala..sebu!

Banyak sangat event happen in past 2months..dan kini aku dengan hidup bujang ku again!! ..hahaha

Late 2 weeks after balik dari Port Dickson tenang gila hati ni. semua dah aku campak dalam laut. and again i am a single with my own decision. tapi hutang dia dekat aku terlalu banyak. aku lepas untuk ikan2 di laut menelaah apa yang patut.. biarlaaa...atleast i get my single life again!! with abah n ma disisi..=)

Rasa macam bayi baru lahir tanpa dosa..tanpa ilmu..kosong tapi excited!! ada 1 buku yang aku baca said, "bila kita xbuat apa2 kita xdapat apa2 dah tentu2 kan?? tp jika kita buat sesuatu result dia sama ada happen something or xhappen..kalo xhappen its same resultnya dengan xbuat apa2 kan?? so, xrugi pun kalo kite buat..maksudnya kalo kite buat and xd benda yang jadi mmg pun asalnya xjadi ap2 sbb kite xbuat tp kalo yg kite buat tu ada result maknanya kite success!!!" hahaha.. terkedu!

hmmm..ni kali k2 my bff get married..maksudnya dah 2 org lah!!haha.. AKU SYG DIA! that's it!
Aku bukan merajuk atau protes atau ap2 ja yg dalam benak manusia yang melihat tapi aku MARAH! honestly aku MARAH!! Kadang kite ni dungu dan xsedar bumi berputar atas paksi bukannya sesuka hati ja nk berputar huh! yang tu pun xleh pk..gila aku xmarah.. Benda2 yang kite patut share kite mmg kena share for happiness and celebration..so ko dah buat dah..and ko dah dapat dah resultnya.. pakailaa kata2 yang dalam buku tu aku explain kat atas tadi mesti berguna...huh!
Tapi kite tetap bff..=)

Hidup ni mcm klaka dan sgt sesuka hati..balik ja dr PD tempat aku campak semua pasal dia.. muncul plak hamba Allah nak masuk dlm diary hidup aku nk jadi IMAM dalam hidup aku. sesenang tu dia nak masuk.. walhal aku baru selesai upacara membasmi kekotoran hati aku ni..sekarang hati bersih memang dia berani..owwhh..saya nak alone!! Please stay away from me..
nak mulakan hidup dengan berkira2.. bila kite tgk sekeliling kite suma benda dikira dan xterkira kadang2..please man kira diri u dulu before u simply nak masuk..tekan la kalat tu! huhuhu...

Sudah hari ke5 di bulan  Disember.. Dah xsabar untuk menulis ambition untuk tahun 2013. haa aku nk kongsi sikit kat sini.. every year tau x ada 2 benda yang aku selalu xsabar. 1. hujung bulan 12 aku mesti xsabar nk tengok 10 ambition ak yang dah aku tulisan dlm 1 kertas kecil yg aku simpan dlm purse sama ada tertunai ke tidak hihi.. 2. aku xsabar nak muntahkan 10 ambition aku pada mlm 1 Jan 2013..hihi love! sgt2!!

   ... PLEASED WELCOME 2013.. I'M EXCITED!!!...